Vælg den rigtige cykel for dig

Står din gamle cykel og samler støv, måske er den allerede rusten og trænger til at blive skiftet ud. Det kan være svært at finde ud af hvilken cykel der passer til dit behov og hvilken cykel der passer perfekt til dig. Hvis du er helt grøn på området, kan det være en god idé at få hjælp i en cykelhandler i aarhus, inden du køber den nye cykel.

Hvilke behov skal cyklen dække

Du bør starte ud med at finde ud af hvad dit behov er, skal du cykle lange eller korte distancer, er det landevej, by eller terræn du skal cykle. Der findes utallige af modeller, der alle dækker vidt forskellige behov. Skal du cykle lange distancer på landevej, er det mere oplagt at vælge en racercykel frem for en mountainbike, der er god i terræn. Skal du cykle i byen, er en citybike eller en elcykel måske mere for dig. Det kan også være at du er mere til den helt klassiske cykel, der findes i mange modeller, både til herre og damer. Du bør derudover også overveje hvor mange gear cyklen skal have og om de skal være udvendige eller indvendige gear. Her kommer det igen an på hvor langt du skal cykle, er det lange ture, er udvendige gear oftest bedst, da man nemmest træder rundt, dog kræver de mere vedligeholdelse. Er det kortere ture du skal begive dig ud på, er indvendige gear måske den bedste løsning for dig, da de ikke kræver vedligeholdelse.

Testdrive cyklerne

Inden du køber en ny cykel, uanset model, kan det være oplagt at prøve forskellige modeller først. Det er også en god idé at prøve cyklerne først for at finde den helt rigtige stelstørrelse, da det har en afgørende faktor for hvordan du sidder på cyklen og dermed hvordan du cykler.