Træning med kettlebell er for alle

Leder du efter en ny måde at træne på? Ønsker du at få flere muskler eller måske tabe dig? Så bør du prøve træning med en kettlebell.

Motion med kettlebell er nemlig for både kvinder og mænd i alle aldre, uanset om man er trænet eller uøvet. Træning med kettlebell er fantastisk, fordi du på bare ti minutter om dagen opbygger muskler, øger din styrke og opnår en høj forbrænding. Dette svarer stort set til halvanden times træning i fitness. Du kan bruge din kettlebell til både at tabe fedt og opbygge muskler, opnå større udholdenhed og træne eksplosivt. Kettlebells findes i mange forskellige størrelser. Du finder nemlig alt fra 8 kg til 60 kg kettlebell, og derfor er der noget for enhver vægtklasse. Du kan altså med stor fordel begive dig ud i træning med kettlebell og meget hurtigt se resultater.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din næste kettlebell.

Kom i gang med træning med kettlebell

Er du blevet interesseret i træning med kettlebell, så er det først og fremmest vigtigt, at du ikke bliver for ivrig og starter for voldsomt. Selvom du har erfaring fra andre træningstyper, så bør du starte stille og roligt ud med med din kettlebell-træning. En rolig start er nemlig vigtig for at undgå skader, og dels også for at få glæde med træningen samt opnå en god muskelopbygning.

Inden du starter din træning med kettlebell, skal du have fundet et passende sted til dine øvelser – dette kan sagtens være i stuen. Tag din kettlebell i hånden og træk den langsomt så langt ud og op som muligt. Hvis du er kommet til at placere dig et sted, hvor du er nødt til at korrigere dine bevægelser, bør du flytte dig et andet sted hen. Korrektioner i dine bevægelser under øvelserne kan nemlig medføre skader og ødelæggelse på din krop og genstande omkring dig.

Der er mange forskellige øvelser man kan lave med sin kettlebell, og så snart du er meget trænet i det, kan du øge tempoet og antallet af gentagelser. Som kvinde bør du som udgangspunkt starte med en kettlebell på max 8 eller 12 kg. Og som mand bør du starte med 12 eller 16 kg.