Ting du ikke lægger mærke til når du går en tur

Har du hund der skal ud og gå tur, er det måske ikke nyt for dig at komme ud og gå. Men det kan være svært for rigtig mange mennesker, fordi de ikke kan tage sig sammen til at komme ud af døren. Men der er rigtig mange ting, man går glip af, hvis man ikke kommer ud at gå. Faktisk er det de færreste af os som lægger mærke til det, som går op i det, og som danner tanker omkring det.

Når man går tur, så går man ikke bare en tur. For når man er ude at gå sådan at man en masse nye indtryk. Det er ikke sikkert at man bliver påvirket af de indtryk, men stadig er ens bevidsthed til stedet og lagrer det i dit indre. Når man kommer ud på sin rute, skal man naturligvis undgå at have musik i ørerne at gå og snakke i telefon. Det bedste ville være at man har fuldt fokus på naturen, på det omkring sig, på små ting, så som fuglene på marken, tisse myren i græsset. Det kan også være vejret. Tænk over hvordan vejret er i dag skinner solen?, blæser det lidt?, regnet en smule? Når vi ligger mærke til små, nogen vil kalde sære ting, så laver vi vores hjerne at have fokus og være til stede.

Teknologien forstyrer os

Det er nemlig ikke særlig nemt at være et sted i denne moderne tid 2021, hvor vi er påvirket af teknologi over alt omkring os. Hvor vi end går, har vi vores telefon med. Den vibrerer, den afgiver lyde og den ringer. Det er en stor synder i forhold til, at vi har svært ved at være tilstede i nuet. Derfor kan det være en god ting, at gå en tur uden telefonen. Så ved du, at du ikke bliver forstyrret imens du er ude at gå.  Udover det, så er der også nogle sundhedsperspektive, aspekter i at gå en tur udenfor. Det er sundt for krop og sjæl, du får noget motion, du får risk luft. 

Du får tænkt på nogle ting, du måske ikke har tid til at tænke på normalt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi bevæger os aktivt i minimum 60 minutter om dagen. Og her betyder det ikke, at du skal gå i rask tempo eller at løbe, for en stille og rolig, lang gå tur kan også noget. Hvis du gør det dagligt, hvis du hurtigt mærke og se en forskel ved dit helbred. Du kan også finde inspiration her