Tag vare på dit nye skateboard

Når talen falder på skateboards, så vil det ofte være vilde tricks og halsbrækkende manøvrer på sygt stejle ramper og langs glatte gelændere, folk synes er interessant at snakke om. Men der er nu andet og mere til skateboards, end de stunts du kan lave på dem. For de er et praktisk alternativ til cykler og løbehjul, når du vil frem i byen. Især når at det ikke er en kæmpestor distance, du skal flytte dig.

Et skateboard har flere fordele

Måske er du typen, der ikke er glad for at cykle til studie eller job, fordi det betyder, du skal parkere din cykel et usikkert sted i byen. Med et skateboard har du ikke det problem, da du sagtens kan tage det med dig indendørs. Når du tager skateboard til dig som transportform eller til sport, skal du dog være obs på et par ting inden for vedligehold, der ikke gælder for cykler. Og hvad er de her ting så?

Hav rent griptape på brættet

Den del af brættet, du står på, skal have griptape på sig. Griptapen giver dig en ru overflade at stå på, så du står mere sikkert. Griptape kan du selv komme ud for at skulle påføre og senere rense, og det kræver det rette udstyr til jobbet. Med en såkaldt roller kan du montere griptape, og overfladen kan du holde ren med en cleaner. Så når du langt, hvad gælder at tage vare på dit bræt og dig selv.

Hold kuglelejerne smurt

Kuglelejer i dit skateboard ønsker du kører som smurt. Og for at få noget til at køre som smurt, ja, så skal det som regel smøres. Du kender det egentlig fra cykelkæder, der skal have olie af og til. Så: Få lidt creme til smøring af kuglelejer, når du køber skateboard. Så er du klar til at tage vare på det.