Sport med heste kræver respekt og velvilje

At dyrke sport er inden for mange sportsgrene en team effort. Det kan på mange måder også siges at være tilfældet, når det kommer til dig, der godt kan lide at ride. Her er det nemlig både dig og hesten, der arbejder for den gode præstation. Sørg derfor for at pleje jeres bånd godt og med stor respekt.

Forkæl din hest med den rette pleje og kærlighed

For mange handler ridning og sport med heste om langt mere end blot den sportslige præstation. Det handler nemlig om båndet mellem menneske og hest. Plejes dette på korrekt vis, kan resultatet typisk også ses i præstationerne, som I er i stand til at skabe sammen.

Vil du gerne være ekstra god imod dis hest og vise din kærlighed til den, kan du for eksempel forsøge dig med følgende:

  • Hestegodbidder er et helt enestående redskab til at skabe bånd og vise sin værdsættelse af hinanden. Prøv dig for eksempel frem og find frem til de rette yndlings hestegodbidder til netop din hest. Det kan for eksempel være med hindbær, æble eller gulerod.

  • Frugt i sig selv kan også være en nem måde, hvis der skal forkæles. Æbler og gulerødder er nemme at komme i nærheden af. Skal der ske noget helt særligt, er nogle heste vilde med bananer.

  • Du kan også overveje at dele en skive rugbrød med din hest.

Sørg derudover for al den pleje, som en hest har brug for. Udover den hyppige rengøring og udmugning skal du også sørge for rigelig halm eller lignende.

Du kan altid blive klogere på din hest

Mange ryttere danner et helt særligt bånd med deres hest, som typisk kun bliver stærkere med tiden. Det er dog altid muligt at arbejde for et endnu stærkere bånd ved at blive klogere på din hest og dens personlighed.