Sådan vælger du den rigtige efterskole

Er det tid til at vælge efterskole? Uanset om du er i god tid eller i sidste øjeblik, så er det vigtigt at tænke sig godt om inden man vælger. Der findes nemlig helt vildt mange efterskoler, og de er alle forskellige. Nogle er kreative, andre fokuserer på det boglige eller på idræt. Den efterskole man vælger, skal indeholde lige det, som passer til den enkelte person. Her er tre ting nu kan kigge på, når det er tid til at vælge.

Linjefag

Noget af det vigtigste er, at den efterskole der bliver valgt, har de helt rigtige linjefag. Et linjefag er et emne, som man har meget på en efterskole. En idrætsefterskole som vgie.dk har for eksempel linjefag som spring, rytme og badminton, mens en musikefterskole har nogle andre fokuspunkter. Linjefag er et godt pejlemærke i forhold til at vælge en efterskole, der passer til ens interesser.

Beliggenhed

Noget af det som ikke er åbenlyst at kigge på, er hvor efterskolen ligger. Nogle har brug for og lyst til at være tæt på hjem. Andre har brug for at komme så langt væk fra hjem som muligt. En efterskole bliver hurtigt et andet hjem, så derfor er det vigtigt at man føler sig tilpas når man er der. Det betyder også, at man skal være tilpas med afstanden der er til mor og far. På samme tid skal man også kunne komme hjem i weekenderne. Hvis forældrene ikke kan hente en hver gang, skal der derfor være mulighed for offentlig transport.

Stemning

Sørg for at besøge skolen, inden du starter på den. Stemningen og menneskerne kan nemlig have afgørende betydning, og det kan man altså ikke læse sig til på skolens hjemmeside. Hvert år afholder alle landets efterskoler efterskolernes dag, hvor du kan tage rundt på forskellige skoler. Det er en god mulighed for at opleve dem.