Sådan kan du undgå beskidte fliser

Når man får lagt nye fliser, oplever de fleste efter få år, at der opstår begyndende flisepest. Det viser sig i form af pletter og plamager på fliserne, der hurtigt kan sprede sig og dække resten af ens fliser. Der er flere måder til at forhindre, at flisepesten spreder sig samt til at fjerne det. Du kan læse nærmere her om fjernelse af svampen og få tips til at holde dine fliser fri fra alger og flisepest.

Tips til at holde fliserne fri for alger og skidt

Måske du endnu ikke døjer med det, men ønsker at komme svampen i forkøbet? Det er nemlig altid en god idé at forebygge, så du så vidt muligt kan undgå dine fliser fyldes med pletter, som er svære at fjerne igen. Det kræver nemlig ikke det store i forhold til, hvor besværligt det er at fjerne flisepest og alger. Derfor er forebyggelse den mest holdbar løsning, som kræver, at du gennem vedligeholdelse af fliserne sørger for følgende:

  • Fej og saml eventuelle blade op, som ligger på dine fliser.

  • Fjern mos og ukrudt fra fliserne.

  • Sørg for at fugerne er rene. Du kan med fordel fylde lidt sand i, hvilket virker forebyggende for ukrudt.

Undersøg, hvad der forårsager flisepesten

Har du problemer med at flisepest kommer igen? Der er altid en årsag til, at pletterne opstår. Ofte er det nemt fugt, der forårsager pesten. Dette kan både skyldes fugt fra blade og mos, men faktisk også fra regnvand. Hvis du gentagende gange oplever, at flisepesten vender tilbage med korte mellemrum, bør du underøge, hvor den opstår. Det kan nemlig være små ændringer, som kan gøre, at du slipper for pletter på fliserne. Idet det skyldes fugt, kan du tjekke din tagrender og nedløbsrørs for at se, om de er tilstoppet. Når regnvandet hele tiden drypper, vil det øge flisepestens vækst.