Sådan bruger du labels på den rigtige måde

For at få et godt resultat med labels er det vigtigt at labelen er fastmonteret korrekt.

Mange labels bliver syet fast – især på tøj. Men der er også mange labels der skal stryges eller trykkes på tøjet med varme. Derudover fås der en lang række speciallabels som kan limes, sømmes eller på anden måde fastmonteres.

Sy labels på tøj

Når I syr labels på tøjet, så sørg for at labelen er fastgjort, så der ikke er dele af labelen, der sidder løst. Det giver et sjusket udtryk.

Labels kan sys fast på mange måder og der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det afhænger både af labelen og det udtryk I gerne vil have jeres kollektion har.

Sørg for at hæfte når labelen sys på, så trådene ikke løsner sig.

Strygning af labels

Har du valgt labels der skal stryges eller monteres med en varmepresse? Så er det vigtigt at vide hvor varme temperaturer tøjet kan tåle og sørge for at hverken label eller tøj bliver ødelagt af høje temperaturer eller for langvarig varmepåvirkning.

Vælg de rigtige labels

I den bæredygtige bevægelse er der desuden en metode, der peger på at man som producent skal tænke i mono-materialer. Der bliver talt meget om at vi skal genanvende materialer i stedet for hele tiden at producere nye, men én af udfordringerne er at mange tekstiler består af blandede materialer, som gør det svært at genanvende. Det kan fx være en kjole, der er fremstillet i bomuld, mens sytråd og labels er lavet af polyester.

Hvis vi efter endt brug gerne vil genanvende ulden i kjolen skal bomuld og polyester skilles ad og det er tidskrævende og dyrt.

I stedet er argumentet at producenterne kun skal bruge ét materiale hele vejen igennem, så det bliver meget nemmere at genanvende materialerne.

Labels bliver brugt på alt fra elektronik, møbler, accessoires og tøj, så tal med din leverandør om du er i tvivl om dine labels bliver brugt korrekt.

Køb labels her.