Sådan giver du baghjul på gokartbanen

Vil du gerne stå øverst på podiet efter en tur på gokartbanen med dine venner? Øvelse gør mester, men når det kommer til gokart, så er strategi faktisk også en vigtig faktor. Det handler simpelthen om at vide, hvordan man vælger den bedste gokart, hvordan man forbereder sig og hvordan man styrer et gokart bedst over målstregen. Vi har derfor samlet vores bedste tips til, hvordan du bliver den første over målstregen i en gokart hver eneste gang.

Lær banen at kende

Jo mere du ved inden løbet starter, jo bedre er du dækket ind. Det er derfor en god idé at nærstudere banen, inden du overhovedet kommer derhen. Du kan oftest finde en oversigt over banen på udlejningsstedets hjemmeside og komme alle andre i forkøbet.

Vælg den rette gokart

Når du kommer hen til stedet, så skal der vælges gokart – og her skal du altså være både opmærksom og hurtig, hvis du vil sikre dig den bedste gokart. Gokarts bliver nemlig ikke serviceret samtidig og kører ikke lige meget, så når du skal vælge gokart, er det vigtigt at du får efter den gokart med mest gummi tilbage på dækkene. Jo dybere huller, jo mere gummi og jo bedre vejgreb kan du regne med.

Hold vægten nede

Den samlede vægt af dig og gokarten har også betydning for dine vinderchancer. Det er derfor vigtigt at du holder vægten så langt nede som mulig. Skil dig af med telefon, overtøj, pung og alt andet, inden du sætter dig ind i gokarten – og så er det også altid en god idé at vælge en let sko med en tynd sål som køresko. Det giver dig nemlig en bedre føling med både speeder og bremser.

Sæt dig godt til rette

Når du kommer ind i gokarten, skal du sætte dig godt til rette. Du skal indstille sædet, så du kan nå begge pedaler og har mulighed for at give fuld gas. Det giver selvfølgelig god mening, men når adrenalinen først pumper, kan det være svært at tænke logisk. Dine hænder skal også placeres ordentligt, og det er altså på kvart over ni og kvart i tre. Det giver dig mest mulig kontrol over gokarten.

Styr med bløde bevægelser

Hvis du gerne vil hurtigt rundt på banen, så skal du holde styr på din vejrtrækning og ikke lade adrenalinen tage over. Det er nemlig de rolige og bløde ratudslag, der er hemmeligheden bag de hurtige omgangstider. Det er nemlig disse bevægelser, der gør, at du har bedst muligt greb i asfalten.

Sid stille i sædet

Det kan virke naturligt at læne sig med i svingene, men det er faktisk lige præcis det, der ender med at koste dig sejren. Det er nemlig med til at give mindre vægt på de yderste hjul og dermed et mindre greb i asfalten. Det er vigtigt at du sidder helt stille, når du kører rundt på banen.

Start svingene så bredt som muligt

Når du skal rundt på banen, vil du gerne holde en høj hastighed hele vejen rundt. Det kan du gøre, hvis du begynder svingene så bredt som muligt og så søger ind på midten igen ved hvert sving.

Lad dig ikke distrahere

Hvis du virkelig gerne vil vinde, er det vigtigt at du holder øjnene på din egen kørsel. Det kan godt være fristende lige at kigge sig over skulderen til konkurrenterne, men det går ud over din egen performance. Ignorér derfor hellere de andre og hold fuld fokus på vejen foran dig.

Følger du alle disse tips, så er du nærmest garanteret en sejr på gokartbanen!