Lær cykeltyperne at kende

Cykling er en rigtig god sport, der kan være med til at holde store dele af din krop i gang. Det er nemlig både rigtig godt for din kondition, og samtidig er det muskelopbyggende i hovedsageligt benene. Vil du netop gerne i gang med at cykle, men synes du også, det er lidt svært at vælge den helt rigtige cykel til dit behov?

Så læs med her om to forskellige cykeltyper: cross cykel og gravel cykel. Selvom de to typer minder om hinanden, fordi de begge er så alsidige, er der stadig en mærkbar forskel på dem.

#1: Cross cykel

Af udseendet kan cross cyklen godt minde om en racercykel, men en den har modsat racercyklen bredere dæk og er markant mere robust. Af den grund kan du også bruge den i skovterræn. Men det er stadig ikke en mountainbike, da den ikke har affjedring i hjulene, og den har heller ikke det flade styr.

Cross cylen er ideel, når du vil være hurtigere end de andre moutainbikes i skoven, men samtidig også vil have en god cykel til hverdagsbrug.

I modsætning til gravel cyklen er cross cyklen lavet til konkurrence-kørsel og mere hårdt terræn. Høj fart og god performance er derfor i højsæde.

#2: Gravel cykel

En gravel cykel minder som beskrevet meget om cross cyklen, da begge er en blanding af en racercykel og mountainbike. Gravel cyklen bliver også kaldet en ’all-round’ cykel, som altså gør det godt både i skoven og på landevejen.

En gravel cykel har en god komfort og høj stabilitet, og den kan derfor kører over alt. Den er netop lavet til rytteren, der drømmer om at køre på forskellige typer af terræn. Gravel cyklen har den højere komfort, idet selve styringen og gearingen er markant hårdere på en cross cykel. Det er det for, at den kan holde til det hårdere terræn.