Fire grunde til, at spil ikke er spild af tid

Mange mennesker ser gaming som værende usundt og asocialt, men sandheden er, at gaming kan være godt for mange ting. Der er massere af grunde til at spille, lige fra at forbedre koordinationen mellem hånd og øje til at fremme problemløsningsfærdigheder. Og disse fordele gælder altså uanset om du spiller action spil, hjerterfri kabale eller noget helt tredje.

 

Spil forbedrer hånd til øje-koordinationen

Du tror måske ikke, at first-person shooters eller racerspil har noget at gøre med hånd-øje-koordinationen i den virkelige verden, men faktum er, at det har det. Når du spiller et spil, behandler din hjerne konstant oplysninger og sender signaler til dine muskler, så de reagerer i overensstemmelse hermed. Hele denne proces sker så hurtigt, at du ikke engang er klar over det, men det sker! Med tiden kan dette føre til en forbedret hånd-øje-koordination i den virkelige verden.

 

Spil fremmer problemløsningsfærdigheder

Mange spil kræver hurtig tænkning og kreativ problemløsning for at komme videre i spillet. I mange eventyrspil skal du f.eks. finde ud af, hvordan du åbner en låst dør eller finder en skjult genstand. Disse typer af gåder kan faktisk være ret udfordrende, og de kræver ofte en anderledes tankegang for at blive løst. Derfor er spil gode til at fremme problemløsningsfærdigheder.

 

Spil kan forbedre din hukommelse

Undersøgelser har vist, at action spil faktisk kan forbedre din hukommelse. Det skyldes sandsynligvis, at action spil kræver, at du skal huske mange oplysninger på én gang – f.eks. fjenders placering, power-ups mm. – for at få succes. Med tiden kan dette føre til en forbedret hukommelse også på andre områder af dit liv

 

Spil kan hjælpe dig med at få nye venner

Hvis du spiller online multiplayer-spil, så ved du, at de er en fantastisk måde at møde nye mennesker fra hele verden på. Uanset om du arbejder sammen med folk, du allerede kender, eller med fremmede, kan det være en fantastisk oplevelse at arbejde sammen mod et fælles mål – og det er en oplevelse, som du ikke ville have, hvis du ikke spillede.

 

Alt for ofte får spil et dårligt ry som værende intet andet end spild af tid. Men sandheden er, at spil faktisk kan være ganske gavnligt – både mentalt og socialt. Så næste gang nogen forsøger at fortælle dig, at gaming er dårligt for dig, så sørg for at fortælle dem om alle de positive virkninger, det kan have!