Find den rigtige gaming computer til esport

Esport vokser stadig i et voldsomt tempo, og de fleste danskere har efterhånden hørt om esportshold, som f.eks. Astralis og Heoric. I mange sportsgrene kan man opnå en lille fordel med bedre udstyr, men få sportsgrene er udsyr lige så vigtigt som Esport. Faktisk kan det være helt umuligt at konkurrere, hvis din computer ikke har tilstrækkeligt med kræfter, til at køre de moderne esportstitler. Derfor har vi lavet en guide, så du kan finde den rigtige gaming computer til esport.

Hvilken computer skal jeg vælge?

Der finder desværre ikke et nemt svar på dette spørgsmål. Der er en stor række faktorer, som påvirker dette svar, bl.a. hvilke spil du ønsker at spille og hvor store dine krav er.
Spiludviklere af esportstitler har en interesse i, at flest mulige kan spille deres spil. Derfor er mange af de populære spil godt optimeret, hvilket betyder at man ikke behøver der dyreste hardware, for at køre dem på et acceptabelt niveau. Der er dog stor forskel på hvor krævende forskellige spil er. Senere i artiklen vil vi komme ind på, hvordan du finder den rigtige gaming computer til dit favoritspil.
Den anden ting du skal overveje, er hvor store dine behov er. Når vi snakker esport, vil dette typisk være i form af FPS (Frames per sercond), som viser hvor mange billeder i sekunder, som computeren kan producere i et specifikt spil. En høj FPS vil altid være bedre, da det giver et mere flydende billede, og ændringer i billedet vil vises marginalt hurtigere, hvilket vil gøre en forskel indenfor esport. Derfor vil det altid være en fordel at have en kraftig computer. Det er dog ikke alle, som har budget til at købe gaming computer med det bedste hardware. Der vi dog typisk være ”diminishing return” på gaming computere, hvilket betyder at springet fra en computer til 5.000 til 8.000, vil være langt større end fra 17.000 til 20.000. Derfor er det nødvendigt at opveje behov og budget, for at finde en computer, som kan spille de nødvendige spil, uden at betale ekstra, for en meget lille forbedring.

Den nemmeste måde, at finde en computer, som både passer til behov og budget, er at besøge dangaming.dk, og gå til ”Gaming PC Guide”. Her skal du blot vælge det spil, som du ønsker at spille, og herefter vil du få anbefalet ni forskellige gaming computere, i tre forskellige prisklasse. Herefter er det bare at vælge den gaming computer, som bedst passer til dit behov og budget.
En anden, og lidt mere tidskrævende, metode, er at kigge efter benchmarks. Her vil det primært være GPU/grafikkort og CPU/processor, som er mest relevant. Ofte vil en søgning på google eller youtube være nok, men de mere tekniske analyser kan dog være en anelse svære at forstå, hvis man ikke har forstand på computerhardware.