Effektiv træning med kettlebells

Savner du nye måder at træne på? Begynder du måske at synes, at din vanlige træning er blevet en smule kedelig og ensformet? Kettlebells er en slags vægte, som er formet ligesom kogekedler. De ser cirka sådan ud, at der er en vægt, som er flad i bunden, og oven på denne er der et håndtag, som man bærer vægten i. Kettlebells er fantastisk udstyr til styrketræning. De har nemlig en masse fordele i forhold til for eksempel almindelige håndvægte. Vægtene har altså flere egenskaber, end andre vægte har. De kan eksempelvis bruges til stabilitetstræning, og de kan også bruges til eksplosiv træning, hvor der er fokus på at træne kroppen til at kunne løbe hurtigere og/eller springe højere. Kettlebells findes i mange forskellige varianter, som har forskellige designs, og de findes selvfølgelig i mange forskellige størrelser/vægte. Fælles for alle er, at de er lavet på baggrund af det samme koncept; selve vægten holdes oppe af et håndtag, hvorfor den kan svinge eller endda vendes på hovedet, hvis man eksempelvis ønsker at træne sin core og musklernes evne til at holde kroppen stabil og i balance. Der er et væld af forskellige muligheder for god og effektiv træning med kettlebells.

Hvordan træner man med kettlebells?

Kettlebells kan både bruges én ad gangen, som man bærer med begge hænder og laver forskellige øvelser med, og de kan bruges to ad gangen som erstatning til eksempelvis håndvægte, hvis man laver lunges. De kan også bruges én ad gangen, som man bærer i den ene hånd. Alle måder, hvorpå man kan træne med sine kettlebells, er super effektive. Man kan træne en hvilken som helst muskel i kroppen, og man kan endda gøre træningen sjov eller genfinde glæden ved træning med sine nye vægte. Vægtene kan man have med sig hvor som helst, og man kan altså tage træningen med sig uanset hvorhenne, man gerne vil træne.

Vælg de rette kettlebells

Træningsbehov er altid forskellige fra person til person, og med kettlebells kan du finde de helt rette vægte til dine unikke ønsker og behov for din træning. Vægtene findes i mange forskellige størrelser og i forskellige prisklasser. Der er altså nogle, som passer til enhver, der vil finde nye vægte til sin træning. Mindre kettlebells er super smarte, idet man kan tage dem med sig rundt omkring og træne, hvor man har lyst. Hvis man eksempelvis elsker at træne i naturen, kan man tage et par kettlebells med i en park og træne der.