Derfor skal de barn gå til sport

Det er en god ting at ens børn er aktiv imens de små. Mange studier viser, at aktive børn, har større tendens til også at være aktiv, når de bliver større. De fleste børn vil gerne gå til en slags sport i deres skoletid. Det er en god ting, da barnet får en fornemmelse af at være social aktiv, samt det at have en pligt/en opgave, som man er forpligtet til at møde op til. Udover det, er det sundhedsfagligt også godt med god motion hos børn. Det bliver mere og mere normalt, at sidde stille og spille på sin computer, på sin telefon eller sin tablet. Moderne børn er mere stillesiddende, end børn var i gamle dage. Det er en ærgerlig tendens, da vi begynder at bevæge os længere og længere væk fra de fysisk aktive lege, til de mere teknologiske lege. 

Vi har et ansvar som forældre.

Vi skal sørge for at vores barn ikke sidder alt for stille i løbet af dagen. Ifølge sundhedsstyrelsen anbefales det at børn mellem fem til 17 år, skal være fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen. Det skal helst være minutter hvor pulsen kommer op. Hvis ikke vores børn er nok fysisk aktive, kan det gå hen og få sundhedsmæssige problemer. Desværre er der allerede tendens til at vores børn er tykkere end hvad de plejer at være, simpelthen fordi at der rør sig for lidt. Derfor skal man som forældre stille krav om, at de går til en sport en til to gange om ugen. Eller at de som minimum får bevæget sig 60 minutter om dagen. 

Har indflydelse på barnets fremtid

Det at gå til en sport som barn, har også en indflydelse på barnets fremtid. Det kan være at barnet har sådan et højt niveau, at det kan fortsætte igennem hele barnets opvækst. Det kan f.eks. være håndbold, fodbold, gymnastik, basket med flere. Hvis barnet vil det nok, kan det udvikle sig til professionelt niveau. 

Det påvirker også barnets opfattelse af kommende arbejde. Børn der er vokset op med disciplin omkring deres sport, giver barnet en nemmere tilgang og forståelse af disciplin omkring et arbejde. Og det er ikke uvant for dem at man skal møde op til en bestemt tid, at der bliver krævet noget fysisk eller mentalt af dem. Der ud over viser studier også, at børn der har gået til sport i barndommen, har større tanker og drømme om sig selv.